odpowiedzialnośc wf-isty

odpowiedzialnośc wf-isty

Postprzez mbmb7 » czwartek, 12 maja 2011, 19:44

Jestem nauczycielem wf w gimnazjum. Po zajęciach w szatni jedna z dziewcząt uderzyła koleżankę. Na skutek skargi rodziców dyrektor postanowił wyciągnąć konsekwencje służbowe wobec mnie za brak właściwej opieki nad uczniami. Jak mam zapewnić bezpieczeństwo dziewcząt w czasie ich przebierania się po zajęciach. Bojąc się oskarżeń o zboczenie czy nawet molestowanie (wiadomo jak łatwo się narazić w tym względzie i uzyskać łatkę ...) w zasadzie jestem bezradny... Dodam, że w czasie bójki uczennic (trwała ok. 1 minuty) znajdowałem się na korytarzu przed szatnią, ale nie słyszałem żadnych odgłosów wskazujących na coś niepokojącego. Jak mam w przyszłości się zachowywać? Dyrektor mówi, żebym zaglądał do szatni wcześniej pytając je o zgodę (co zresztą sporadycznie robiłem).
mbmb7

Re: odpowiedzialnośc wf-isty

Postprzez Bernadeta_eu » piątek, 3 czerwca 2011, 20:21

Sprawa jest nieciekawa,ale myślę ze dyrektor też nie postawił jej tak jak należy. Przede wszystkim: czy zdarzenie miało miejsce jeszcze podczas lekcji czy już na przerwie?
www.bernadeta.eu - Pensjonat Biały Dunajec - Zapraszamy
Bernadeta_eu

Powrót do Problemy wychowawcze