Kids Teach Kids

Forum nauczycieli języka angielskiego

Kids Teach Kids

Postprzez kidsteach » niedziela, 20 listopada 2011, 19:57

Witajcie,

Chciałabym zaproponować Wam odwiedzenie strony internetowej Kids Teach Kids. Jest to strona do nauki języka angielskiego dla dzieci i młodzieży, stworzona przez dzieci z różnych krajów europejskich w ramach projektu e-Twinning. Naszym głównym celem jest wspólna praca nad czymś, co może być przydatne dla innych, stąd też moja mini "reklama". Na razie materiałów nie ma za wiele, niemniej z biegiem czasu będzie ich coraz więcej, nawet w tej chwili trwa praca nad kolejnymi. Mamy szczerą nadzieję, że ktoś będzie w stanie skorzystać z tego, co tworzymy. Może właśnie Wam się przyda? Pomysłów na wykorzystanie już dostępnych materiałów jest sporo, można np. przygotować lekcję w oparciu o nie z wykorzystaniem tablicy interaktywnej. Nauczyciele koordynujący pracę uczniów już korzystają ze stworzonych materiałów.

Strona tworzona jest wyłącznie w celach edukacyjnych, nie czerpiemy z niej żadnych korzyści, dlatego mam nadzieję, że nie uznacie mojej "reklamy" za spam. Poczucie, że to, co robią jest przydatne, jest dla dzieci bardzo ważne.

Adres strony to: https://sites.google.com/site/kidsteachkidsproject/
kidsteach

Powrót do Język angielski