e-booki i audiobooki przyszłością

e-booki i audiobooki przyszłością

Postprzez andzica » środa, 24 listopada 2010, 19:35

Witam...sama jestem początkującym nauczycielem i chciałabym polecić książki w formie elektronicznej jako podpora dzisiejszej edukacji, nie tylko dla uczniów w postaci lektur szkolnych ale tez i pomoce dydaktyczne dla nauczycieli.
Uważam, że jest to przszłościowa forma, gdyż możemy książkę czytać w domowym zaciszu, na spokojnie i jest naszą własnością:)nie to co wypożyczona z biblioteki.

Polecam!
Ogromny zasób pozycji znajdziecie na www.bezkartek.pl

Ja się tam zaopatruję, dodatkowo można "zarobić" punkty za aktywnosc: recenzje książek i polecanie znajomym...punkty wymienne na książki e-booki:)

POLECAM i pozdrawiam
andzica

Re: e-booki i audiobooki przyszłością

Postprzez dagmara99 » poniedziałek, 14 lutego 2011, 21:12

Jestem za!!! myślę, że powinniśmy wykorzystywać jak najbardziej nowe technologie do nauki. Skoro mamy takie możliwości techniczne, nie powinniśmy wykorzystywać ich tylko do rozrywki. Mogą nam bardzo ułatwić i uprzyjemnić naukę. Zna ktoś jeszcze jakieś dobre sposoby na przyswajanie wiedzy????
dagmara99

Postprzez Machiavelli » wtorek, 15 marca 2011, 19:54

Zdecydowanie i całkowicie popieram. Długa lista zalet tej formy publikacji, z mobilnością i dostępnością na czele, powinna w niedługim okresie przeważyć o losie e-booków, które staną się książkowym standardem.

Poszedłbym jeszcze o krok dalej i zaryzykował stwierdzenie, że również czytelnie internetowe szybko zdobędą zwolenników i powoli zaczną wypierać te rzeczywiste. Już dziś widać, na przykładzie www.ibuk.pl, że czytelnia online może się dynamicznie rozwijać i prężnie działać.

Witamy w alternatywnej rzeczywistości cyfrowego świata ;)
Machiavelli

Postprzez Bernadeta_eu » piątek, 8 kwietnia 2011, 12:50

Wszystko idzie na przód,wiec czemu by nie korzystać z audiobooków i innych przydatnych urządzeń. Wg mnie jest to bardzo pomocne.
www.bernadeta.eu - Pensjonat Biały Dunajec - Zapraszamy
Bernadeta_eu

Postprzez babetka » czwartek, 21 kwietnia 2011, 13:12

Witajcie,znalazłam kilka fajnych ebboków na stronie zlotych myśli,są tam nawet fragmenty do posłuchania zanim sie kupi,szczególnie spodobal mi się "Odrodzenie Feniksa" Po pracy też trzeba sie trochę dowartościowac.Polecam!
http://pp.zlotemysli.pl/mahelkaebook,1/
Zapraszam na wellu
www.milka71.wellu.eu
babetka

Postprzez mareksm » środa, 21 września 2011, 13:55

ja polecam również EBOOKI przygotowujące do egzaminów ECDL:

http://sklep.itstart.pl
mareksm

Postprzez Prawo Teczka » piątek, 7 października 2011, 10:14

Szanowni Państwo,
wystartował program „PrawoTeczka - prawo dla młodzieży”. PrawoTeczka to cykl bezpłatnych, profesjonalnie stworzonych lekcji poświęconych tematyce prawnej. „Podział i czytanie prawa - prosta sprawa”, „W sklepie jesteśmy konsumentami i to ... z licznymi prawami” – tak zatytułowane są pierwsze prezentacje, które radcowie prawni przygotowali specjalnie z myślą o edukacji dzieci i młodzieży. W ramach projektu PrawoTeczka każdy rodzic, nauczyciel lub uczeń może bezpłatnie pobrać z portalu Prawoteka.pl gotową lekcję w formie atrakcyjnej prezentacji i przeprowadzić ją samemu w domu lub na szkolnych zajęciach. To doskonały pomysł na zagospodarowanie godziny wychowawczej. Lekcje są przygotowane w taki sposób, żeby uczniowie nie mieli problemu ze zrozumieniem, a nauczyciele z ich przeprowadzeniem. Lekcje PrawoTeczki są dostosowane do wieku dzieci i młodzieży, dostępne w dwóch wersjach – dla szkół podstawowych i gimnazjów. Raz w miesiącu, do końca roku szkolnego, na portalu www.prawoteka.pl będzie ukazywać się nowa lekcja dotycząca innego tematu.
Zapraszamy!
Prawo Teczka

Postprzez bretonka » piątek, 7 października 2011, 17:15

Rok temu przesiadłam się na Kindle i od tego czasu prawie nie ruszam książek w papierze. To naprawdę kosmiczny krok i lawina u nas dopiero ruszy za jakiś czas. tylko proszę nie mylić z tabletami :)
bretonka

Postprzez karina » wtorek, 10 stycznia 2012, 16:28

Ja również jestem za. Po pierwsze ułatwia to naszą pracę, a co najważniejsze dodaje atrakcyjności lekcjom. Ja staram się wykorzystywać jak najwięcej takich nowinek technologicznych. Oczywiście nie mam za dużego wyboru w mojej szkole, chociaż ma to się podobno wkrótce zmienić (o ile wierzyć obietnicom). W tych czasach niestety coraz trudniej zaciekawić dzieci tradycyjnymi lekcjami. Wymagają już coraz więcej nowości. Podobno nawet nazywa się je teraz pokoleniem C – tak przynajmniej przeczytałam w artykule wrzuconym na jednego z blogów – podsyłam dla zainteresowanych: http://eksperci-klett.blogspot.com/2012 ... zebom.html
karina

Postprzez johny.k » piątek, 27 stycznia 2012, 11:14

karina napisał(a): Wymagają już coraz więcej nowości. Podobno nawet nazywa się je teraz pokoleniem C – tak przynajmniej przeczytałam w artykule wrzuconym na jednego z blogów – podsyłam dla zainteresowanych: http://eksperci-klett.blogspot.com/2012 ... zebom.html

Przeczytałem ten artykul i zacząłem się zastanawiać nad wykorzystaniem nowych technologii w procesie nauczania. Czy spotkaliście się z używaniem mediow spolecznosciowych jak facebook i youtube, nk do uczenia? Jakie są wasze zdania na temat wykorzystywania ich na lekcjach?
johny.k

Powrót do Nowoczesne technologie