dzien nauczyciela

dzien nauczyciela

Postprzez bazyli1912 » czwartek, 14 października 2010, 20:34

jak minął dzień nauczyciela. W tym roku w mojej szkole dość ciekawie. Zamiast wspólnego spotkania odwaliłem rade pedagogiczną, która trwała ponad 4h.
bazyli1912

Re: dzien nauczyciela

Postprzez eland » czwartek, 14 października 2010, 21:00

hej, u nas w szkole na początku mieliśmy wolne, ale od kilku lat też musi my przyjść na radę albo nie zapłacą nam za ten dzień. Tylko uczniowie mają wolny dzień nauczyciela :)) pozdrawiam
eland

Postprzez docent1 » sobota, 16 października 2010, 21:46

A u nas w szkole rolniczej nauczyciele i uczniowie musieli przyjść. Nauczyciele byli, ale młodzieży tylko 30%. Na lekcjach żalili się, że w innych szkołach uczniowie nie muszą przychodzić. Tego Dnia wychowawcy mieli 30 min. z klasą, potem przedstawienie cyrkowe na sali gimnastycznej (swoją drogą to naprawdę warto było na to przyjść), krótki apel ze scenką sytuacyjną i kawa z ciastem dla nauczycieli.
Wolałbym bym jednak chyba całkowicie wolny dzień. Jak świętować, to świętować!! :lol:
docent1

Postprzez bazyli1912 » środa, 20 października 2010, 20:55

witam. widzę, że nie tylko moja szkoła tak świętowała. ale u mnie to mimo ze siedzieliśmy do 14, to mam zapłacone tylko za 4 godziny, tzw, etatowe. pozdrawiam.
bazyli1912

Postprzez Zamek-Krynica » czwartek, 14 kwietnia 2011, 13:04

Z tego co pamiętam,to u nas także przychodziło się do szkoły,uczniowie również,ale lekcje były skrócone i wszyscy skończyli wczesniej. A po południu było małe przyjęcie okazyjne:)
Zamek-Krynica

Postprzez Magdalena.J » wtorek, 13 września 2011, 09:12

U mnie w szkole był uroczysty apel i podsumowanie akcji charytatywnej zorganizowanej z okazji tego święta. Klasy rywalizowały ze sobą o to kto zbierze większą kwotę na rehabilitację chłopca, który w wakacje miał ciężki wypadek. Każdy z wychowawców założył sobie stronę akcji charytatywnej na stronie www.domore.pl i poprosił uczniów, żeby nie przynosili kwiatów lub czekoladek, tylko przeznaczyli te pieniądze na Dominika. Wyszło na prawdę cudownie. Całej szkole udało się zebrać ok 2 tys zł. Nie jest to ogromna kwota, ale rodzice chłopca byli bardzo wdzięczni za pomoc. W tym roku pewnie też pomyślimy o czymś podobnym. Polecam!
Magdalena.J

Postprzez Bernadeta_eu » środa, 26 października 2011, 11:17

W wielu szkołach był po prostu dzień wolny,a 13go października skrócone lekcji i uroczysty apel. To jest właśnie mądre podejście do sprawy :)
www.bernadeta.eu - Pensjonat Biały Dunajec - Zapraszamy
Bernadeta_eu

Powrót do Pogaduchy